Miért hasznos a gyógypedagógiai tanácsadás?

 


Szülőként gyakran érezhetjük azt, hogy nem tudunk mindent úgy alakítani, ahogyan szeretnénk, bármit is próbálunk, valahogy nekünk nem úgy sikerül, ahogy mondjuk a szomszédnak, akinek ugyanolyan korú gyermeke van, mint nekünk…

 

Ráadásul a mostani világban mindenhonnan áradnak az információk, a hasznos tanácsok, bevált praktikák, mindent meg lehet keresni az interneten, a közösségi oldalak és a média pedig tele van tündéri vidám kisbabával és mosolygó szülőkkel.

Ez pedig igazán elbizonytalanító érzés, hiszen ha mindenki ügyes, és mindenkinek mindenre jut ideje, a babák mosolygósak és az evés- , alvás is rendben van, akkor nálunk ez miért nem sikerül? Itt pedig elkezdődhet egy ördögi kör… rossz anya vagyok, nem értek a gyermekemhez, vagy éppen bezárkózom és nem mozdulok ki, nem beszélek a problémáimról.

 

Azt gondolom, hogy a tanácsadás remek alkalom arra, hogy egy kívülálló személy lásson rá a helyzetre, részletesen megbeszélje a családokkal a felmerülő helyzeteket és a vélt vagy valós problémákat, illetve a szülők feltehessék a kérdéseiket.

 

A kép forrása: KapitányMűhely

Maga a szó, hogy tanácsadás azt gondolom nem a legmegfelelőbb, hiszen én csak ötleteket, tippeket, lehetőségeket tudok felkínálni, nem fogom tudni a konkrét megoldást megmondani, de mutathatok/ajánlhatok egy utat, amit a családok kipróbálhatnak.

 

Az a tapasztalatom, hogy a leggyakrabban mindent jól csinálnak, és csak minimális változtatásra van szükség egy-egy élethelyzetben.

Gyógypedagógusként és anyaként – igen a saját hibáimból is folyamatosan tanulva- próbálok ezen a területen is segítséget nyújtani a családoknak Zircen. 



Bővebb információkat találnak a Játék rengeteg oldalon. 





A képek forrása: freepik.com 




Megjegyzések

Legnépszerűbb bejegyzések

Agyféltekék összekapcsolása - játékos feladatokkal

Játékok borús időre - varázslat zseblámpával és világító eszközökkel

Finommotorika fejlesztése: ujjtorna - mondókákkal