Apró motivációk a mindennapokban


Mi egy olyan család vagyunk, akik gyakran tesznek "cetliket" a másik holmijai közé rajtuk egy-egy rövid üzenettel, vagy éppen rajzzal.  (Ahogy a képen is látszódik én egyáltalán nem tudok rajzolni, de nem is ez a fontos! Volt már olyan, hogy délután versenyt rendeztünk, hogy ki találja ki hamarabb mit is akart rajzolni a Mami :) ) 

Mikortól?

Amikor a gyermekeink közösségbe kerültek, elkezdtünk velük is ezt a kis játékot, és elképesztően boldogan mesélték amikor délután találkoztunk, hogy éppen hol  találták meg a cetliket és milyen érzelmeket váltottak ki belőlük, milyen emlékek jutottak eszükbe.. 
Mindkettőjüknek - na jó nekünk felnőtteknek is-  kész gyűjteményünk van belőlük (csak egy részét fotóztam, hiszen ezek mégis az ő személyes kincseik) 
Ami pedig igazán különleges érzés, hogy már ők is elrejtenek a mi táskáinkban, ruháink között ilyen kis meglepetéseket, és bevallom ezzel nem egyszer csaltak már könnyeket a szemembe....



Miért tartom fontosnak?

Amikor közösségbe kerülnek a gyerekek, vagy egy-egy nagyobb kihívás vár rájuk a nap folyamán akkor szükségük van arra, hogy érezzék nincsenek egyedül, hogy bízunk bennük, hogy tudjuk, hogy meg tudják tenni azt a lépést ami előttük áll. 

Persze elmondjuk reggel is, elmondjuk előző este is, de sokszor ha van egy kis rajz, egy rövid üzenet, akkor az abban a pillanatban sokkal jobban célba ér.

Gyakran csak annyi a célom vele, hogy tudják gondolunk rájuk és alig várjuk a találkozást. 


  




A gyerekek tollartójába pedig a házunk képe van, a nagylányunk kérte először első osztályos korában, azóta ez hagyomány, most pedig a kisfiunk tolltartójába is bekerült. 



Hiszem, hogy ezek az apróságok sokat jelentenek, akinek van ideje reggel vagy akár előre készülve már este készítsen egy-egy kicsi rajzot és tegye bele mondjuk a tolltartóba vagy az uzsonnás dobozba. 

Ehhez már vannak előre elkészített motiváló cédulák is, amiket kinyomtathatunk, laminálhatunk, mi is használtunk ilyeneket is, de végül ezek a személyes rajzok sokkal nagyobb kedvencek lettek. 




Kíváncsi vagyok kik, hogyan vannak jelen a gyermekükkel napközben? 




Játék rengeteg oldalon sok sok ötletet találnak ezzel a témával kapcsolatban is!



A képek felhasználása nem engedélyezett!


Megjegyzések

Legnépszerűbb bejegyzések

Agyféltekék összekapcsolása - játékos feladatokkal

Játékok borús időre - varázslat zseblámpával és világító eszközökkel

Finommotorika fejlesztése: ujjtorna - mondókákkal