Szilveszter gyerekekkel - szórakoztató játékötletek

💭A szilveszter minden életszakaszban más-más jelentőséggel bír.

💭Előbb utóbb eljön az az időszak is, amikor már a gyerekek is elég nagyok, hogy ébren maradjanak. Ahhoz azonban, hogy ne legyen unatkozás, esetleg hiszti és veszekedés kitalálhatunk izgalmas játékokat számukra, ha már megunták a karácsonyi ajándékokat, és a lakásban lévő összes játék „dög unalom”

💭Bár az activity, a twister és a story kocka és a különböző tàrsasok szerintem minden helyzetben zseniálisak

💭Akár beoszthatjuk mi előre a játékokat óránként, vagy a leírásukat egy borítékba téve kihúzhatják a gyerekek, és így nincs vita, hogy éppen mikor melyiket lehet játszani, illetve mindig izgalmas, hogy mi következik majd.

💭Ha egy-egy tevékenység kevesebb ideig köti le őket, akkor a már kipróbáltak közül lehet választani.

⏰Azért, hogy a gyerekek jobban tudják követni „mikor érünk már oda…” vagyiiiiiis „mikor lesz már éjfél” felfújhatunk 🎈 lufikat,🎈 amikre az órának megfelelő számot írjuk.
Minden órában kilyukasztjuk 📌🎈a megfelelőt.
Külön izgalmas, ha valami apró meglepetést is rejtenek a lufik.

💭Szerintem nem kell, hogy megvárják a kicsik az éjfélt, maga a hangulat a fontos, és az, hogy érezzék, itt valami izgalmas dolog történik.
A gyerekekkel elbúcsúztathatjátok az évet már korábban is. 🥂

💭Összegyűjtöttem néhány ötletet:

🎉Élmények összegyűjtése, beszélgetés
Ehhez előre készíthetünk kártyákat is – figyelembe véve a gyerekek életkorát, vagy a gyerekek egymásnak is feltehetnek kérdéseket a 2022-es évvel kapcsolatban pl. :
o Mi volt a legjobb dolog ebben az évben?
o Minek örültél a legjobban?
o Szereztél új barátokat idén?
o Mi az, amin a legnagyobbat nevettél?
o Mi volt a legnagyobb változás ebben az évben?
o Mi az, amin szeretnél változtatni?
o Mi az, amit legszívesebben elfelejtenél?
o Mi az, amiért hálás vagy?
o Mi volt az idén a legjobb könyv, amit olvastál/legjobb mese amit néztél?
o Melyik dalt énekelted a legtöbbször?
o Melyik volt a kedvenc vicced?
o Mikor érezted legjobban magad?
o Mi az amit „visszacsinálnál”?

🎉Ezek alapján beszélgethetnek arról is, hogy mit szeretnének, mit várnak a következő évtől. Nagyobbak le is írhatják/rajzolhatják, akár készülhetünk nekik egy-egy füzettel, és megtervezhetik a 2022-es évet.

🎉A 2022-es évben készült családi fotók kiválogatása, élmények felidézése, ha nagyobb a társaság kitalálhatjuk ki van a képen, hol voltak, melyik évszakban..ezekből kollázst is készíthetünk.

🎉 Szórakoztató képek
Minden vendégről készítsünk egy képet telefonnal. Vegyük rá őket, hogy vágjanak különböző grimaszokat, és nyugtassuk meg őket, hogy a legjobb grimaszért díjazás jár. Miután ez megtörtént, töltsük fel a képeket a számítógépre és csoportosuljunk a képernyője köré. A győztest a legnagyobb nevetés alapján kell kiválasztani.

🎉Szilveszteri kalap, csákó készítése sablon alapján (pinteresten nagyon sok nyomtatható sablon van, ezeket a gyerekek kiszínezhetik, vagy festhetik és ha elkészült hordhatják is.

🎉Készíthetnek képeslapokat, amiket feladhatnak a postán a barátaiknak januárban. Ehhez sok-sok színes papírra, kartonra, ceruzára, zsírkrétára, ragasztóra, ollóra, flitterre, különböző formalyukasztóra van szükség és a többi a kreativitásukra van bízva.

🎉Készítsetek időkapszulát! Írjátok rá neveteket, korotokat, hobbitokat, esetleg üzenetet a jövő évre vonatkozóan. Elrejthetitek a kertben, valamilyen titkos helyen, de akár megőrizhetitek a lakásban is. Érdekes lesz jövőre vagy néhány év múlva elővenni.

🎉Kincskereső expedíció: Szilveszter előtt rejts el néhány apró ajándékot (műanyag kisállat, matrica, stb.) a lakásban vagy a kertben, és indulhat a kincskereső túra! Akár térképet is rajzolhatsz hozzá.

🎉 Táncverseny

🎉 Ki mit tud?

🎉 Lufis tánc: a párok egy-egy lufit tartanak a homlokukkal, és úgy kell táncolniuk. Amelyik páros legtovább tudja tartani, az győz.

🎉Seprűs tánc: Körben állunk és tovább adogatunk a zenére egy partvist, nagyobbak úgy, hogy előtte forognak vele egyet. A zenét meg kell állítani, és akinek éppen a kezében van a seprű, az kiesett.

🎉Tánc az újságpapíron: úgy táncolnak a párok, hogy egyre kisebbre kell hajtani a talpuk alatt lévő újságpapírt. A végén általában egymás hátán, ölében, vagy nyakában mulatnak. Aki a legtovább bírja, az lesz a győztes.

🎉Székfoglaló - ha van elég hely, és szék- : eggyel kevesebb széket rakunk körbe, mint amennyien vagyunk. Amíg szól a zene, mindenki körbejár. Amint megáll a zene, mindenkinek el kell foglalnia egy széket. Akinek nem jut szék, az kiesik. (Ez a játék elég könnyen át tud csapni lökdösődésbe, így nagyon meg kell fontolni, hogy belekezdjünk-e)

🎉Lufis játékok: úgy adogatjuk egymásnak, hogy nem szabad leesnie, vagy csak kinyújtott tenyérrel, csak lábbal….

🎉Kacsintós „gyilkos”
A nyomozón kívül mindenki beül egy körbe, ő pedig odakint várakozik. Kiválasztunk egy személyt a körből, aki a „gyilkos” szerepét játssza, majd a nyomozót behívjuk, és beállítjuk a körbe. Amikor készen áll, a „gyilkos” rákacsint a körben ülő játékosokra. Aki észreveszi, hogy rákacsintottak, lehajtja a fejét és „meghal”. A nyomozónak három próbálkozási lehetősége van, hogy megtalálja ki a „gyilkos”.

🎉Fogadalmak találgatása –nagyobb gyerekeknél
Minden vendég írjon egy papírlapra 3 fogadalmat, amit az újévben meg akar tartani. Egyszerre csak egy papírt húzzunk ki a kosárból, és hangosan olvassuk fel azt, ami benne áll. Mindenkinek le kell írnia, hogy szerintük ki tette azt a bizonyos fogadalmat. A felolvasás végén az a személy lesz a győztes, aki a legtöbbet kitalálta.

🎉 Karaoke: Kezükbe adhattok mikrofont, alakíthattok családi zenekart, és mehet az éneklés a régi kedvencekre.

Jó szórakozást kívánok!❤



Kinél mi szokott lenni a kedvenc program?
 


Játék rengeteg oldalon további játék-, és feladatötleteket találnak!





Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Legnépszerűbb bejegyzések

Agyféltekék összekapcsolása - játékos feladatokkal

Finommotorika fejlesztése: ujjtorna - mondókákkal

Lufis játékok kicsiknek és nagyoknak